søndag 30. september 2012

Gyldne toner og søndagstur

Høst inne. Kvister fra hagen. Utsikten fra spisebordet kan ikke klages på.


Høst ute. Vi har vært på skogstur i dag. En god og norsk søndagstradisjon og i dag var det flere på tur i marka for å si det sånn! Været har vært strålende hele helgen, batteriene er ladet. Ønsker deg en fin ukestart i morgen.

torsdag 27. september 2012

Gult og grått, det er høst


Gult og grått er en fargekombinasjon som har sneket seg inn på kjøkkenet. Ikke planlagt i det hele tatt. Likevel henger ting litt sammen, overraskende nok. Bloggen lider for tiden. Kjedelige greier. Døgnet har for få timer til alt som skal gjøres. Matpakker, lekser, foreldremøter, pianoundervisning, matlaging, lek, megling, kjøring, bleieskift, levering, henting, stull og stell...ja, du skjønner bildet kanskje! Høres vel sikkert kjent ut også, tipper jeg. Ha en kjempefin helg snart, løp ut og få litt frisk høstluft. Det skal vi!

mandag 17. september 2012

Endringer som ikke kostet noe

Flere bilder av moccaveggen. I kjelleren fant jeg to enkle furuskap med glassdører fra husets forrige eiere (tror kanskje de er fra IKEA). De ble grunnet og malt hvite og festet på veggen sammen. Knottene er de samme som sto på, bare malt og pimpet med runde klistremerker fra søstrene grene. Bakveggene på skapet er tapetsert med sortprikkete gavepapir. Illustrasjonen er en teststripe fra min tid på grafikkurs som jeg plutselig fant i en skuff, jeg liker fargen og teksturen. Jeg liker også små prosjekter som dette. Alt sammen er gamle ting som jeg allerede hadde tilgjengelig, bare sammensatt på en ny måte.

lørdag 15. september 2012

Progresjon moccavegg og litt tankespinn


Små forandringer er i ferd med å skje på den moccabrune veggen i stua. Her kommer en sniktitt. Da jeg hadde malt det runde bordet (innlegg her), m å t t e det skje noe mere. Det ene fører det andre med seg, ikke sant. Nøyaktig derfor er jeg fascinert av interiør. Jeg liker forandringer. Hva skjer med miljøet og uttrykket? Hva skaper vårt hjem akkurat nå? A k k u r a t   n å , er viktig! Vi er i endring hele livet, nye faser kommer og med det behovet for forandring. Når jeg prater med folk som er litt utenforstående til denne sære interessen, tror de ofte det hele handler om å følge en stil eller om å anskaffe nye materialistiske ting. Jeg skal ikke påstå at jeg aldri har blitt glad for ulike kjøp opp igjennom, men den gleden har vært like stor (om ikke også større) når jeg har laget noe selv for en slikk og en ingenting. Slik som denne veggen og mye annet rart jeg har gjort tidligere. For meg handler det overhodet ikke om å kjøre en stil slavisk. Jeg foretrekker personlighet, lek og frihet. Det kjedeligste jeg vet er sånne myter om ting som ikke passer sammen. Det finnes nok alvor etter min mening. Slettes ikke revolusjonerende tanker, men de er i allefall mine egne. Her i huset har vi nå tre nybada barn, to av dem i drømmeland. Den tredje skal rangle på storebrors vis og se "Skal vi danse" med mamsen. Ha en fin lørdag du også!

fredag 14. september 2012

Rosa detaljer

Par uker siden sist. Vi har det fint travelt. Sånn det skal være. Nå er det jaggu helg igjen, svisj! Ha en riktig fin en.

mandag 3. september 2012

Gammeltantete innslag


Jeg har egentlig sagt det før, men jeg nevner det igjen. Jeg digger små prosjekter som er kjappe å gjennomføre men som utgjør en merkbar forskjell i uttrykket. Norway Designs har endelig begynt å selge papir her i byen. Dette papiret fant jeg der. Jeg likte det med en gang. Litt sånn gammeltantepreg over det. Sammen med alt det stramme og det litt rufsete, ble det en fin kontrast. Den gamle Karat grønnsepe kassa brukes til haugen av post og papirer som alltid samler seg på benken. Jeg har funnet ut at jeg bare må bli venn med den papirhaugen, vi trenger den jo hele tiden. Visse ting forandrer seg aldri.

søndag 2. september 2012

I øyeblikket


Av og til må jeg bare hente kameraet og teste ut en vinkel, et spesielt lys, en sammensetning, en stemning eller et spennende uttrykk gjennom linsa. Rett før disse bildene ble tatt (og jeg kan love deg at det er unnagjort på noen få minutter) hadde jeg satt meg ned for å spise middagsmat sammen med ungene mine. Jeg vet jeg er litt rar på dette området, som griper til kameraet i alle mulige situasjoner. For å fange øyeblikket. Jeg liker rett og slett å se verden gjennom linsa. Samler og sparer på ulike uttrykk (ikke nødvendigvis interiør). Har en sterk følelse av at vi er flere! God søndag.

(Stolen på bildet er fra IKEA og selges nå for 98 kroner. Må bare sende dette tipset videre.
Selv fikk jeg det herfra.)

lørdag 1. september 2012

Naturelementer og rom123

Naturelementer råder fortsatt sammen med det hvite og sorte på kjøkkenet vårt. Selve kjøkkenet er vel det rommet vi har minst farger i. Det har bare blitt sånn. Vi liker det sånn. Veldig hyggelig at NIBjentene liker det i siste utgave av rom 123 også. Så stas å bli nevnt, tusen takk! Litt sporadisk innlegg her for tiden, men bloggen blir nok slik en stund fremover. Litt i rykk og napp. Håper du likevel henger på!