tirsdag 31. juli 2012

En dose grønt og morsom bokhylle


Små innslag av grønt i stua. Utrolig frisk og fint i mindre doser. I lesehjørnet er en praktisk og morsom bokhylle fra Designhouse kommet på plass (som om jeg ikke allerede hadde puttet nok inn i denne delen av huset!). Boka på toppen har jeg slettes ikke lest enda, men den fikk være med fordi den hadde så fresh farge. Bloggeren selv har startet på verket til Knausgård, sånn laaaangt etter alle andre. Jeg har sjelden lyst til å lese bøker som det er mye stress og ståhei rundt. Vet ikke helt hvorfor. Kanskje jeg er redd for å gå lei før jeg har begynt? Nå er jeg uansett godt igang, og det lover godt!

mandag 30. juli 2012

Hvite sokker

Den gamle krakken min har fått en liten shinings. Dette er en utrolig enkel måte å fornye gamle møbler på. Enkelt og fort gjort. Passer meg bra!

søndag 29. juli 2012

Realisering av seriøse puteplaner


Lenge har jeg hatt en plan med disse putene. TTT. Ikke fordi de ble laget på en spesiell og krevende måte men fordi tiden ikke strekker til alle planene bestandig (så langt i fra). Jeg liker disse stoffene veldig godt. Det eplegrønne hjertestoffet så jeg for første gang inne hos de flinke damene her, det kommer fra Åhlens og ble kjøpt inn under årets sommerferie i Gøteborg (dessverre har kjeden sluttet å selge metervare her i Trondheim). Det brune hjertestoffet fant jeg på Fretex, noen som vet hvor det kommer fra tro? Mønsterstoffene i lilla og grønt på hvit bunn er handduker fra merket Bungalow. (Hadde et innlegg om disse for nøyaktig ett år siden. Ingen tvil om at det var på høy tid å få omgjort planer til handling). Bedre sent enn aldri.

lørdag 28. juli 2012

Åretur


Som en fin avslutning på årets sommerferie har vi tilbragt noen dager i Åre og Østersund. Bildene i dette innlegget er fra Åresknuten og kan nås med Kabelbane. Selvfølgelig stooor stas for de små og et must hvert år. Her ser det ut til at vi har begitt oss ut på en ambisiøs fjelltur, men med tre små turkamerater på laget nøyde vi oss med litt hopp og sprett i området rundt tur/retur plassen for kabelbanen. Helt greit det også. Deilig utsikt!

mandag 23. juli 2012

Tja...litt mer teip kanskje?!

Jeg har lenge tenkt på å male sokker på bordbena i spisestua. Får liksom aldri satt i gang. Nå tester vi ut hvordan vi liker det med denne kjappe løsningen, nemlig bred (kjærlighets)teip fra Tiger. Vesla sto for teipingen og var strålende fornøyd med fargevalget. Mamman tenker mer i retning av sort, signalgult eller mint. Hva ville du valgt tro?

Måtte bare ta med sebraen som lillebror har satt i vinduet. Ikke bare vi som skuler ut mot sommerværet for tiden ser det ut til. Nå er vi klare for litt finvær og varme igjen snart!

søndag 22. juli 2012

*

Dagen i dag har vært sterkt preget av det som skjedde i landet vårt for ett år siden. På tv i dag sa Bjørn Eidsvåg at "før, kommer aldri igjen". Norge blir aldri det samme landet som før. Vi vil aldri glemme.

*

lørdag 21. juli 2012

Hyllepapir og været


Når været ser ut som det gjør på det nederste bildet (tatt i går kveld fra stuevinduet), må man finne på hyggelige ting å gjøre inne. Jeg liker ikke å si det men følelsen av høst er absolutt tilstede i Trøndelag for tiden. Anyways. Hyllepapiret fra Tiger er fargerikt og fint, litt sirkus og det liker vi! Ny vimpel ble til over senga til lillebror og "nye" bokser på kjøkkenbenken min (opprinnelig helt ordinære urtete og valnøttbokser fra butikken).

fredag 20. juli 2012

Styggfint

Jeg har alltid hatt sansen for styggfine ting. Jeg liker elementer som bryter balansen, overrasker litt. Kontraster. Blir miljøet for unisont og likt, blir det kjedelig. I mine øyne. Jeg har fått sansen for tantete stoffer og mønster. Dette nettet fra Indiska til 15 kroner ble med hjem fra bytur i går. Perfekt styggfint!

onsdag 18. juli 2012

Sjarmerende vennskap


I Tønsberg kjenner jeg ei bra dame. Vårt vennskap startet i Skottland, mange år tilbake. Vennskapet holder fortsatt koken og samtalene med denne dama har sin helt egen motor. Fikk smuglet inn noen timer i Pippi-huset hennes da vi ferierte på gamle trakter denne sommeren. Noen knips ser du her. Huset er 100 år gammelt og oser av sjarm. Det gjør dama også. Tusen takk for timer med 100% hygge, E. I will be back!

mandag 16. juli 2012

Sløver i skyggen


Første delen av ferien vår er et tilbakelagt kapittel. Et innholdsrikt et sådan. Vi er hjemme igjen og 7 poser skittentøy er i ferd med å finne veien til vaskemaskina. Kjære, gode vaskemaskina mi. Disse bildene er tatt for noen uker siden og viser litt av tvstua vår. Denne delen av stua er litt full. Jeg synes det er så utrolig vanskelig å ta bilder her (litt pga noen overdimensjonerte høyttalere...jeg er sikker på du skjønner hva jeg mener) De sortmalte stolene mine fra loppis synes jeg er verdt hver ei krone (50 pr stykk). Putene er jeg heller ikke lei enda, men finfint stoff ligger og venter på litt ledig tid med symaskinen. Skader jo ikke med noen puter til, eller hur!