lørdag 30. juni 2012

Feriemodus

Så var ferien her! Tenker det tar noen dager før det synker inn, på virkelig. Det er duket for hele dager sammen og nye opplevelser. Nye rutiner skal lages, for rutiner vi ha som småbarnsfamilie. Bloggen vil oppdateres sporadisk slik som før egentlig. Håper du får den sommeren og ferien som du ønsker deg. Nyt!

tirsdag 26. juni 2012

Be unique


Be you.

søndag 24. juni 2012

Vasemas i solnedgang

Jeg har ingen stor trang til innkjøp for tiden. Men denne vasen fra Åhlens klarte jeg ikke å gå fra. Fin form og fargen er helt nydelig spør du meg.


Natteranglinga har foresten begynt igjen her i huset. Ikke mulig å komme seg i seng når hele huset fylles av dette lyset. Fint, ikke sant?

fredag 22. juni 2012

Små hjertegleder


Storebrors tid i barnehagen går mot slutten. Mange tanker rører seg både hos han og hos oss voksne. Spent på skolestart selvfølgelig, med nye voksne, nye barn, nytt miljø, nye rutiner... Sommerfuglene i magen er mange! Men akkurat nå kjenner vi på litt vemod. Det er mye vi kommer til å savne, det vet vi. Heldigvis har vi lillesøster og lillebror der i mange år enda.

Da vi hadde sommeravslutning fikk alle barna i storklubben (de som nå slutter) en rød rose av styrer i barnehagen. Storebror var fast bestemt på å gi en rose tilbake til de som han har hatt mest med å gjøre. I tillegg hadde vi lyst til å gi en mere personlig gave, noe som han kunne ta del i selv.  Så vi lagde hjerteputer (koseputer, som storebror kaller dem). Han har selv valgt ut farger og mønster som passer til hver enkelt. Og vi hadde et supert samspill på symaskinen, han var sjef over pedalen og tempo (tror ikke jeg sydde et eneste sting alene, faktisk). Storebror har mye på hjertet og ville også si en setning til hver enkelt som ble skrevet ned på et kort og hengt på. Han gledet seg veldig over å kunne gi noe tilbake til de voksne som betyr så mye for ham. Fint å oppleve for mamman også. Kanskje et lite tips til flere enn oss? Eller kanskje du jobber i barnehage/skole og har noen fine alternativer?

(Vi har foresten laget små puter tidligere også, vist her og en eplepute her.)

Ha en fin sankthansfeiring i morgen!

tirsdag 19. juni 2012

Kysten
Jeg er så glad for at vi har en lang kystlinje i dette landet vårt. Siden jeg er oppvokst i en liten kystperle på østlandet og har studert i ulike havnebyer både her hjemme og i utlandet, måtte det bli langs kysten jeg bosatte meg med familien min. Jeg er nok blitt avhengig. Fjæreturer er noe av det hyggeligste jeg vet om. På regntunge dager (som i dag) er det fint å titte på bilder fra søndagsturen vi nettopp hadde. Enkel glede!

Noe annet jeg gleder meg over er galleriplassen hos NIB for uteplassen vår, tusen takk jenter. Og gratulerer til de flotte finalistene! Jeg har stemt på min favoritt, gjør det du også!

søndag 17. juni 2012

Terasse in progress

Når man bor i et gammelt hus, blir man så glad for alle små fremskritt på oppussingssiden. Denne uka kan vi krysse av terassen på to-do lista vår. Slik så den ut rundt påsketider. Lillebror har også sneket seg med på bildet.

Alt gammelt trevirke ble erstattet med nytt. Den lefsete markisa fra det glade åttitallet ble skrudd ned og erstattet med en ung og fremadstormende kollega i grått. Tøffe tider i hagen vår for tiden.

Nytt gulv. Beiset i fargen naturgrå fra Jotun. Hageskoa mine. Ikke så slitte enda, men bare vent! Vi valgte lekter som rekkverk. Angrer ikke. Tror de skal forbli ubehandlet. Bildene er tatt rundt elleve i kveld. (ah...sommerlyset lagres dypt i hukommelsen med tanke på den lange mørketida som bare er noen måneder frem).

Ny og bredere trapp har kommet til. Fin for små og store rumper å sitte i også. Endelig blomstrer syrintreet vårt foresten!


Metervis med lekter. Praktisk at de går helt ned til bakken og skjuler tomrommet under terassen. Nuh. På tide å komme seg i seng. Ha en fin søndag!

onsdag 13. juni 2012

Minibibliotek på hjul

Gamle kasser kan brukes til så mangt. I stua har vi noen av barnebøkene våre i en gammel meierikasse. Med hjul på kan den lett trilles rundt av de små. Kanskje noe for deg også?

mandag 11. juni 2012

Det beste i verden

Er å sykle. Hver dag. Og turene med Vesla fortoner seg ofte slik som på bildet. Vi ser henne langt der fremme. Mens baktroppen henger på så godt det lar seg gjøre. Men vi er visst en gjeng individualister på tur. Lillebror kjører helt klart sitt eget løp. Han skal inn i alle hager, grave litt grus og sjekke ut forholda. Klart det. Og det aller beste er å snu på flisa og gå motsatt vei. Ikke rart det blir litt ventetid på fortroppen da.

lørdag 9. juni 2012

Old beauty


Drømmen om stuebordet med stor s er endelig avsluttet. Tusen takk Nina, for at vi fikk overta denne ærverdige gamle damen. Vi skal ta veldig godt vare på henne. LoverEr hun ikke bare helt fantastisk nydelig!?

torsdag 7. juni 2012

Wannabe fiducia

Min tolkning av Fiducia vasen. Satt sammen av ting jeg allerede hadde i skapet. Orginalen kan du se her (dog er den viden kjent i denne bloggverden). Den er designet av Louise Campbell for Kähler. Vet du foresten at fiducia betyr tillit på italiensk? Elementene i vasen står sammen som en familie og kan ikke stå alene. Riktig vakker er den.

onsdag 6. juni 2012

Et hageliv
Dette var steinrøysa vår. En skikkelig bratt og uhåndterlig steinrøys full av kjedelige brennesle og andre ugress-typer. Nå er det blitt en deilig plass i solen. Her legger vi ut tepper og puter på fine dager. Epletreet i overkant gir fin filtrering av sollyset tidlig på dagen og det passer mine småtroll helt perfekt. Grusgangene er lagt i ulike nivåer rundt huset. Det er så utrolig deilig å ha det rent inntil husveggen. Og ikke minst at ungene kommer seg greit rundt på egen hånd. Vi gleder oss til fortsettelsen av hageforvandlingen. Bit for bit faller det hele på plass. Trenger du inspirasjon til din egen hage kan du gå inn her.

tirsdag 5. juni 2012

Nye lamper i kjøkkenet

Lampene over kjøkkenbenken og kjøkkenøya er endelig kommet opp. Helt siden vi tegnet kjøkkenet har disse vært påtenkt. De heter Ball og er fra Living men flere butikker har lignende. Mine er matt sort. Enkel og tidløs form. Tror ikke jeg blir lei disse på en stund. Dessuten fungerer de godt sammen med vegglampene fra Bolia. Det hele førte til en liten ommøblering som seg hør og bør. Refreshing. Ellers går det i Ludospill med en pjusk storebror. Heldigvis fikk vi hostemedisin hos legen i dag, så nå satser vi på en rolig natt og en frisk gutt.

søndag 3. juni 2012

Skoleplansje


Endelig. Endelig kan jeg beundre min helt egen skoleplansje. Den er svensk. Med fine tegninger av blant annet blåbær og bjørnebær. Passe slitt og rufsete. Jeg overhører alle kommentarer som "hæ, skal du ha den gamle greia der på veggen?!" Nå henger den i gangen vår. Lovely!

fredag 1. juni 2012

oliventre i sluddbyger

Nå har jeg gjort det igjen. Flere år siden sist men i dag kunne jeg ikke lenger stå i mot. Jeg prøver meg på nok et oliventre, enda så skeptiske de er til det midtnorske klimaet. De er jo så utrolig fine. Noen som har tips til hvordan gjøre trønder av et oliventre tro? Flere som er skeptisk til været foresten. I dag hadde vi sludd og snø på vei til barnehagen. En liten glipp selvfølgelig. I morgen blir det andre boller. Det må det. Ærlig talt. Hvis ikke har vi i allefall middelhavsstemning inne. God helg da du!