tirsdag 29. mai 2012

En hagestart

Vi jobber litt i hagen for tiden. Tror ikke det har vært gjort noe her siden rundt 1960. Litt å ta tak i med andre ord. Jeg savnet noen linjer og litt symmmetri. Vi har rensket opp rundt huset. Laget grusganger. Snekret trapper som er fine for små og korte barneføtter.

Vi har erstattet gammelt og slitt treverk med nytt i platting. Så herlig for små og pynteglade jenter. Nå står terassen for tur.

Jeg liker denne blandingen av materialer. I dette forholdet. Mest tre og grus. Litt gress. Grusen ser gjørmete ut på bildet. Hadde ikke tid til å vente på regnværet før bildene ble tatt. Naturstein, ispedd litt hvit marmorstein på toppen. Skal prøve meg på oversiktsbilder når tiden er inne.

Det spirer og gror. Vi klipper, steller og pusler. Og nyter.

Familiens lille krøllebølle. Han plukker de fineste blomstene til mamma. Men de gjør seg godt i vase på spisebordet også.

søndag 20. mai 2012

Inspirert

Ble så inspirert av sola og lyset i ettermiddag. Jeg tror den har kommet for å bli noen dager. Sola. Vi har ventet og er klare nå.

lørdag 19. mai 2012

Neon i små doser

Aldri for gammel til litt pynt. Ikke engang for gammel til neonpynt. I små doser. Veske fra HM hvis du lurte. Vi venter på sola som skal komme frem i dag. Mens vi venter sykler vi. Styggfort. Våren er deilig!

fredag 18. mai 2012

Vår 17.mai

Ny vimpel innkjøpt til flaggstanga vår. Dette bildet er dog ikke tatt på 17.mai men noen dager tidligere. Gårsdagen var en heller våt og kald seanse i Trondheim. Det regnet h e l e dagen, nonstop. Skoene til lillebror ble byttet ut med støvler, litt mer praktisk sånn. Men fine er de der de står og venter på bedre vær.

Kos inne selvfølgelig. Kake og finkjole på.

Og slik var utsikten. Grått og tåkete. Satser på bedre vær neste år, da blir det barnetog på storebror for første gang. Hipp hipp!

mandag 14. mai 2012

I finalenHurra! Dette bildet er havnet i finalen i utfordringen hos NIB denne måneden. Veldig, veldig gøy! Har du lyst til å gi meg din stemme kan du gjøre det HER. Da blir jeg hoppende glad. Utrolig mange flotte bidrag, det er virkelig en ære å ha havnet i denne gjengen. Tusen takk til NIB og gjestedommer Signe Schineller.

søndag 13. mai 2012

Gult, fortsatt kult

Synes vi. Små detaljer. Bittesmå hint av sol og energi. På en sur og kald søndag.

onsdag 9. mai 2012

Natur

Dette bildet henger snart på veggen. Tatt av undertegnede på vei opp til Galdhøpiggen for noen år tilbake. Storslått natur selvfølgelig, men det jeg husker aller best er stillheten. Naturlig stillhet.

Nygammel bok på typografi fra Fretex ble min for 35 kroner her om dagen. Mye fint å se. Jeg er i hagemodus for tiden og øyet trekkes mot alt som har med natur å gjøre. Vi river gamle giftige plattinger og skur. Nytt settes opp som passer bedre til små barneføtter. Grus skal bestilles til fine små stier og bed. Vi raker og luker til den store gullmedalje. Hagekunnskapen er slettes ikke stor, men det er vi iferd med å gjøre noe med. Jeg heller nok til kategorien vintergrønt stilmessig, men noe blomster skal få plass også. Kanskje blir det noen innlegg fra hagen her etterhvert. Fortsatt fin onsdag.


mandag 7. mai 2012

Gammelt og nytt

Mitt bidrag til NIB´s utfordring for mai nytt møter gammelt. Stol, vase og tallerkenhylle er fra loppis. Friske og nypoppede kvister fra gammel og rufsete hage. Nytt kjøkken i gammelt hus. Nytt og gammelt i skjønn forening.

søndag 6. mai 2012

Ja takk, mere hvitt!lørdag 5. mai 2012

Hvit

Hvitt blir aldri feil. Rent og delikat. Passer utmerket som base til små fargeklatter her og der. Fargeklatter liker vi jo også. God helg!

torsdag 3. mai 2012

Febertid

Ny måned. Mai. Forventninger. Den gode følelsen av alt som ligger foran oss. Vi er i innspurten av sykdomsrunden her i huset(tror jeg trallala). Lillebror avløste Vesla i dag. Ny liten febervarm kropp under teppet i sofaen. Hviletid.