onsdag 29. februar 2012

Impulsiv barnekunst

Et malt bilde fra Vesla pynter fint opp på murveggen. Hun fyller kjapt opp et blankt ark som dette med glade farger og streker, impulsiv og fryktløs. Det er jo sånn det skal være. Bare synd det blir litt borte fra oss som voksen.

lørdag 25. februar 2012

FargefestNye smykker ble til i går kveld. Liker disse fargekombinasjonene utrolig godt. Farger og lyst tre. Blankt og matt. Tusen takk for entusiasme på det forrige innlegget mitt, dere er bare gode! Da vi sto opp i dag, hadde en påskelilje dukket frem...hei og velkommen (tidlig) vår!

fredag 24. februar 2012

Underveis


Sniker inn noen bilder av skikkelig elendig kvalitet(kommer et før-etter innlegg snaaart). Status: glassdører ferdig malt (puh!), gangen er ferdig malt men mangler litt lister. Planlegger en bildevegg her i trappa, den er underveis. Ikke verst. Har ei utålmodig jente hjemme fra barnehagen i dag og nå er det duket for lekker lunsj i lekekjøkkenet ser jeg. Skal bli godt. Ha en strålende helg!

torsdag 23. februar 2012

Flode

Hils på vår nye venn, Flode! Litt stiv i blikket kanskje, men synes egentlig han tar seg bra ut der oppe på kjøkkenveggen. Det males for tiden. Finish i gang og trapp, glassdørene inn til stua (med grusomme sprosser), listverk og sånne hyggelige ting. Prøver å ferdigstille påbegynte prosjekter. Det går i chi og signalgul akkurat nå. Satser på en liten oppdatering i morgen hvis jeg rekker. So long!

mandag 20. februar 2012

Gladhelg


Vi har hatt en rolig helg med friske barn, det setter vi stor pris på! Sånn ble fastelavensriset vårt foresten og boller med krem og syltetøy ble lykkelig fortært. Helgen gikk som vanlig rasende fort men rakk å knipse et par bilder på snei. I bakgrunnen på det første bildet kan du se det nye bilde vi kreerte til spisestua vår også (jeg må vel seriøst begynne å begrense meg hva gjelder prikker nå?!). Superfint stoff fra S&S på lerret ble fint synes vi. Barnekunst er jo aller best da! Velkommen alle nye følgere her inne, så gøy! Fin uke på deg.

fredag 17. februar 2012

Galleriplass og fastelaven

Fredag og helg igjen. En uke går himla fort. Ny voksduk fra Stoff&Stil i en deilig skittengul farge er på plass. Fargen er nydelig og voksduk er jaggu praktisk. Lillebror er i alderen for gaffel-bord-banking så her må bordflaten beskyttes. Denne uken havnet jeg foresten på galleriplass med vårbildet mitt for utfordringen (NIB)i februar, kjempegøy og tusen takk til jentene i NIB! Finalistene ser du her, mange utrolig fine bidrag og jeg har stemt på min favoritt. Gjør det du også davel. Trenger du tips til et nytt og fresht fastelavensris som du kan lage sammen med barna kanskje? Klikk deg inn hos flotteste Kaspara og bli inspirert du også. I morgen er det frem med saks og papir her i huset, fin formiddagssyssel for små og store. Ha en fin fastelavenshelg!

mandag 13. februar 2012

Vår innendørs

Vi tar vare på vårlige vibber inne. Ute er det fint lite som minner om vår. Bare innom for å ønske deg en fin ny uke!

*

søndag 12. februar 2012

Tekanne med potensiale

Denne tekannen fant jeg på et av høstens siste loppis. Den manglet en liten del på lokket (jeg aner ikke hva som er borte eller hvordan den egentlig skulle ha sett ut), men hadde ikke problemer med å se potensialet i denne kannen. Jeg liker godt engelsk keramikk av denne ujålete sorten. Vokset nylontråd, noen perler og en knapp var det som skulle til for å gi den en nytt liv her hos oss (knappen ble brukt på innsiden av lokket som motfeste foresten).

Gult og turkis er fortsatt en stor favoritt kjenner jeg. Perler fra Søstrene Grene.

Klar til frokost! Smørkoppen foran på dette bildet er av lignenede keramikk, også engelsk. Den har jeg arvet av farmoren til en god veninne. Den morsomme brødposen på bildet fikk jeg av en annen veninne som er en skikkelig racer på symaskin (kommer tilbake til henne ved en senere anledning). Hurra for gode venner altså! Og så et stort hurra for alle mammaene der ute, håper dere får en fin dag med de nærmeste!

torsdag 9. februar 2012

Detaljer i den store sammenhengen

I dag byr jeg på kjøkkendetaljer. Misliker egentlig moralisering og pekefinger høyt hevet, men denne rare lille plansjen i tre måtte jeg bare ha med meg hjem en dag jeg var i byen. Fine ord å huske når tredjemann på rad får omgangssyken etter måneder med ørebetennelser, eller når den samme lillebror kaster maten illsint i gulvet av en eller annen grunn (sikkert god grunn), eller når Vesla insisterer på å ha på seg samme prinsessekjole som i går (og dagen før) og nekter å høre på moderlig visvas om at den er full av ketchup fra gårsdagens middag...osv, osv. Get the picture? Jeg er foresten så heldig å ha en storesøster som er flink til å minne meg på essensen i disse ordene også (tusen takk, søs). Det er utrolig lett å glemme de små og viktige opplevelsene i den travle hverdagen. Opp på veggen skal min lille påminnelse. Ser du foresten at den berømte taklista (som jeg har et inntrykk av at alle hjem har en utgave av) mangler over vinduet da? Jeg har hørt rykter om at denne obligatoriske taklista ikke kommer opp før huset skal selges igjen. Det kan ta litt tid med andre ord! Ah well...noen detaljer er slettes ikke viktige, eller?!

onsdag 8. februar 2012

Snart vår


 Kirsebærgreiner i norgesglass og sol på panelveggen 
ga stua vårfølelse i helgen.

*

tirsdag 7. februar 2012

Om greie folk og et badekar

Tusen takk for fine tilbakemeldinger på lampene våre. Utrolig mye raushet der ute i bloggeland og at dere tar dere tid til å legge inn en kommentar her hos meg er bare utrolig hyggelig! Ønsker deg en fin ettermiddag videre. * Jeg har fått noen spm angående badekaret vårt. Kommer ikke til å lage et eget innlegg på det, men kan fortelle at det heter Sienna og kommer fra Sanipro. Så var det sagt!

mandag 6. februar 2012

Smittsomt prikkevirus?


Flere lampeskjermer med det mystiske prikkeviruset ble kreert her i helga. Fryktelig smittsomt dette. Storebror ville også prøve. Er han ikke flink! Denne gang brukte vi rosa fluoriserende maling fra Søstrene Grene + en svamp. På Åhlens har de foresten rislamper i mindre størrelser enn på Ikea. Kjekkt å vite kanskje, i tilfelle du blir smittet du også.

fredag 3. februar 2012

Ny lampe


Vi trengte mere lys i tv´stua. Jeg har kikket rundt etter den riktige lampen for dette rommet en god stund nå, resultatløst. I går tok jeg like godt pensel i hånd og lagde min egen. Jeg blir nok aldri lei prikker. Hjemmelaget, billig (rislampe fra IKEA) og masse lys. Hurra! I dag har jeg to stk hostende barn hjemme og akkurat nå krangles det høylytt om hvem som skal ha DSen, megling trengs. Ha en fin helg da!