søndag 27. november 2011

Julegaven fra i fjor som fortsatt varmerSå kom vinteren til byen. Slik så det ut midt på dagen hos oss. Storebror og Vesla var ute kvart over ni i morges, oi så gøy det er med snø altså! Resten av oss pleide ørebetennelser og influensa inne i husvarmen. Apropo varme. Til jul i fjor fikk ungene hjemmestrikkede Marius-gensere av min kjære søster(litt av en gave, I know!). De har vi plukket frem igjen i dag og gleden var stor da alle passet sine i år også! Å ta bilde av lillebror uten blits, fortoner seg som regel som det første bilde her. Jeg tror jeg har 50 slike bilder av han, på vei til noe veeeldig spennende ute av fokus. Say cheeese. Jeg tror det blir collage på julekortet i år gitt(!) God uke til deg. Vi skal pleie oss friske!

søndag 20. november 2011

Søndagsprosjekt

I formiddag fikk kjøkkenlampa vår en liten makeover. Utgangspunktet ser du på det første bilde. Strikket skjerf fra H&M i nydelig farge ble klippet av i passende lengde og tråklet sammen igjen. Det neste jeg gjorde var å tre i strikk oppe og nede. Tada! Tja, dette var kanskje en lur idé. Hva synes du? Jeg tror jeg skal lage en variant i off-white også. Alt for rotete her i dag til å ta et oversiktbilde, men det skal jeg sannelig prøve å få tatt snart. Fortsatt god søndag!

mandag 14. november 2011

Frost og jul i sikte


Hjemmeheklet lampeskjerm på glassfot fra billigkroken til IKEA. Spennende kontraster synes jeg. Reinsdyr fra samme sted. Frossne nyper fra tur til lekeplassen på lørdags formidag. Ingen tvil om at jula sniker seg innpå oss. Med unger i huset er det mange forventninger til denne høytiden, allerede nå. Litt spennende og mystisk kanskje? Kan hende julepynten får små innslag av rødt hos oss i år. Det er noen år siden jeg var tilhenger av rød jul, men nå virker det forlokkende rent sammen med hvitt og naturfarger. Tradisjoner er blitt viktigere etter at barna kom. Ingen tvil om det. Hvilken farge har jula hos deg?

fredag 11. november 2011

Fredagspizza


Fredagen er her igjen med pizza og tv-kos.  I dag er det rimfrost på bakken og følelsen av vinter i Trondheim. Frem med varme sko og jakker. Vi innleder jule-vente-tiden på søndag, da skal vi på juleteater (Putti Plutti Pott, av Per Asplin). Er usikker på om det er de store eller de små som gleder seg mest. Dårlige bilder fra stuekrok i dag. Jeg må seriøst se å få kjøpt meg det kamerastativet snart. Ha en god fredag da du!

torsdag 10. november 2011

Hjertesamler

Vi samler på hjerter. I alle former, farger og materialer. Vesla fant ett druehjerte her om dagen. Måtte foreviges veit du. Ellers skjer det små forandringer her inne. Ble så lei det gamle. Håper du vil like det. Fin torsdag!

tirsdag 8. november 2011

Ord som bilder


Brody Neuenschwander. Kunstner og kalligraf. En av mine absolutte favoritter og inspirasjonskilder. Teksturer, historie, ord, kalligrafi, former og farger. Alt sammen så spennende kommponert. Lag på lag. Kjenner du til "The Pillow Book" av Peter Greenaway kanskje? Dette er mannen bak kalligrafien i denne filmen. En opplevelse. En gang var jeg så heldig og få delta på et dagskurs med denne kunstneren. Stas. Frister til gjentakelse. Jeg har vært frimodig og lånt noen bilder med link til nettstedet hans. For all del, gå inn HER og absorber!

søndag 6. november 2011

Åneidu, ikke bare grått!Hvitt, sort og grått er utrolig flott. Men jeg ha små fargeshots innimellom disse tre. I det siste har jeg heklet kluter til kjøkkenet. Jeg digger slike kjappe og små prosjekter. Ingen 12 timers tørketid før neste strøk! Her er det bare å hekle i vei. Selv ble jeg inspirert av denne flinke damen men det er flere av dere der ute som har heklet lignende har jeg sett. Ha en deilig søndag!

fredag 4. november 2011

Novembergrå


Vips så var vi i november allerede. Ikke til å tro. Mange spennende prosjekter på gang i huset nå. Liten tid foran skjermen. Litt godt det også. Tenkte jeg skulle vise flere bilder av stueveggen min som i sommer ble malt i Jotuns farge "dyp mocca". Et velkomment blikkfang i et ellers lyst og hvitt interiør. Det store treskapet som sto her tidligere er flyttet videre til en annen vegg. Macen har fått midlertidig oppholdstillatelse. Den skal flyttes videre ettersom jeg maler meg ned trappa og videre inn i kjellersua. Det blir. Etterhvert. Fin fredagskveld!