mandag 31. januar 2011

En helg er forbi


En innholdsrik helg er forbi. De superfine selbuvottene fra svigermor har varmet kalde fingre på trilletur. Vi har spist god lunsj i tårnet(Tyholt).

Mitt siste Kaspara-kjøp kom i posten på lørdag. Et sommerlig og friskt retronett, sydd av gjenbruksstoffer. Er den ikke bare nydelig! En skikkelig sukkerbit spør du meg. Denne damen har stadig nye ting på lur, besøk nettbutikken hennes for flere flotte ting. Produktene hennes kan virkelig gjøre underverker for humøret.

Litt sollys sivet inn gjennom vinduene i ca 2 minutter i dag. Jeg hev meg over kameraet og gir deg herved noen ørsmå kjøkkendetaljer. Flott fat fra det store varehuset får pryde kokeplassen. Jeg har tatt frem den store lysestaken funnet på loppis i høst også, den er ikke malt(enda). Prøver virkelig å venne meg til messing igjen. Tja, kanskje. Hva tror du?

 Minner om denne fine loven. Med det samme.

Sniktitt på det nye perleprosjektet til storebror og meg. Blir så fint atte. Bare vent å se!

Vi har også hatt besøk av de fineste tantene som dro hjem med toget i dag. Tusen takk for fin prat, kos og lek. Helgen ble en fest for store og små.

Ny uke. I dag. Måtte du få en fin en :-)

onsdag 26. januar 2011

Rå enkelhet


Flott leilighet i Hellerup, nord for København. Svalt, rått og naturlig. Eieren selv kaller uttrykket for skrape-sammen-stil. Fin mix og kontrast mellom klassisk design og loppefunn. Gjennomført, enkelt og greit! Lampene i taket over kjøkkenbenken falt jeg pladask for. Jeg er på leten etter ny inspirasjon om dagen, i endringsmodus kanskje!?
BILDENE HAR JEG HENTET FRA FEMINA.DK. STYLING: HEYHOME.DK/ LOUISE KAMMAN RIISING. FOTO: HEYHOME.DK/ PERNILLE KAALUND.

søndag 23. januar 2011

Stille før stormen

Litt søndagskos på formiddagen her. Det er vått og sørpete ute, så litt innesulling må være lov i dag. Bildene ble tatt ca 1 time før den grusomme magesyken inntok heimen. Vesla er angrepet, men sover nå trygt i sengen sin etter en heller slitsom ettermiddag og kveld, stakkars liten.

Deilig sjokolade fra Equador ga en extra smaksopplevelse til kaffen. Innkjøpt på denne perlen av en butikk. Designet på pakningen er nydelig og jeg ble helt blendet i butikken. Herlig at ikke all sjokoladeinnpakning er lik. Denne talte til meg.

Innenfor. Utenfor.


Shinedesign har vært på trykk. Denne gang i Frelsesarmeen sitt månedsmagasin, Krigsropet. Jeg viser frem et bruktfunn fra Fretex og redesign av meg selv. Mitt eget innlegg på det, kan du lese HER. Veldig artig å delta og en ære å bli spurt.

Satser på en frisk og fin ny uke i morgen. Håper det samme for deg som titter innom!

lørdag 22. januar 2011

Sorte detaljer

Denne uken har gått rasende fort. Jeg har vært på farten hver dag. Og med en mann på konferanse i utlandet, er det mye å ta tak i. Heldigvis for Mimmi som kom og ga oss en hjelpende hånd. Bildet over er et trykk laget av undertegnede med enkle grafiske trykkemetoder. Jeg liker godt den rufsete og rå teksturen. Men det kan vel neppe karakteriseres for å være et perfekt trykk. Liker det derfor!

Favorittkoppen for øyeblikket. I porselen med silikonlokk (fra LagerHaus). Barnevennlig for oss som sitter med minst ett barn i fanget til enhver tid. Detalj fra hylla på stua med enda en av mine favoritter, nemlig Franz Kline.

Litt godstemning fra badet i første etasje. Og en liten samling av de mange steinene som finnes i dette huset. Samlet på reiser i inn-og utland. Og puttet i norgesglass rundt omkring. Å være steingal, går nemlig i arv i denne familien! Blir morgendagen som planlagt, kommer det et innlegg til i morgen. Så stay tuned!

tirsdag 18. januar 2011

Finaleplass

Jungelbrøl! Hurra, vi er i finalen. NIB har barnerom som utfordring denne måneden og Pia Strømstad, redaksjonssjefen i Mamma har plukket ut sine 10 finalister. Har du lyst til å gi din stemme, må du gå inn HER. Drøssevis av inspirasjon å finne! Tanken slo meg at det hadde vært spennende å høre barns mening om hvilket av rommene de kunne tenkt seg mest. Likevel. Stolt og glad, her er noen flere bilder av barnerommet til Storebror og Vesla.


mandag 17. januar 2011

Poul Pava

Kjent for de fleste her inne vil jeg tro. Poul Pava. Dansk kunstner som tegner barnet i oss alle (sitat fra hjemmesiden). Dette bildet kunne jeg tenkt meg over spisebordet mitt. Ren energi!

Ute er det grått om dagen, ikke mulig å ta et brukbart bilde. Snart kommer lyset igjen, da blir det fest! Fortsatt god mandag til deg.

torsdag 13. januar 2011

Lek

Et lite bilde jeg lagde på grafikk-kurset jeg deltok på for en tid tilbake. På akkurat dette kurset jobbet vi ganske impulsivt når det kom til valg av motiver, det var derimot teknikkene og handtverket som skulle prøves ut og læres. Veldig befriende å jobbe uten så mye planlegging på forhånd (mulig inspirert av denne flotte bloggen). Det er så utrolig moro å jobbe i verkstedet, med maling og søl. Skyene og dråpene er klippet ut i pussepapir(for en grov tekstur), strekene nederst er laget av tykk hyssing kuttet i strimler. Dette ble presset inn i en papp-plate som jeg brukte til å rulle maling på og kjøre gjennom trykkpressa. Et lite grafikk verksted å leke seg på, det er drømmen!

onsdag 12. januar 2011

Onsdag


Onsdagsglimt fra hjemmet vårt. Storebror er hjemme fra barnehagen med feber. Satser på at det er over like fort som det kom. For dere som fortsatt ikke helt vet hva dere skal gjøre med perlekunsten som kommer med i sekken hjem fra barnehagen, gjør som oss og heng den på veggen med dobbeltsidig teip! Perfekt til å dekke over små hull i murveggen. Ønsker deg en frisk og feberfri kveld!

tirsdag 11. januar 2011

Gammel energi


Dette er utsnitt fra et bilde, som jeg malte under mitt første svangerskap. Jeg har tidligere nevnt her inne at jeg får en enorm skapertrang når jeg går gravid. Kanskje flere der ute med den samme erfaringen?! Min greie har kanskje spesielt vært at jeg må fylle tomme lerret med maling og lage bilder. Tempoet er høyt, og uten nøling setter jeg fryktløs igang. Malingen får nærmest ikke tid til å tørke heller, før det skal opp på veggen. Litt av et syn kan jeg tenke meg at jeg er, energisk og med den store upraktiske magen :-) Sånn i ettertid ser jeg at denne perioden kan ha vært litt slitsom for de jeg har nærmest(!) Dette bildet har foresten stått i kjelleren en stund. Jeg snublet over det her en dag, på jakt etter større klær til lillebror. Huttetu som tiden flyr! Kan hende det skal få stå fremme og skinne litt igjen?! Fin kveld på deg.

mandag 10. januar 2011

Et nydelig hjem


Dette huset kunne jeg flyttet rett inn i. Farger, materialer og detaljer er helt i min gate. Ønsker du å se mere av dette huset kan du klikke deg inn på Dalstigen.

lørdag 8. januar 2011

Barnerom
Barnerom er januarutfordringen hos NIB. Vi har noen barnerom i huset vårt. Storebror og Vesla deler rom, bildene i dette innlegget er fra dette rommet og er alle vist frem før. Lillebror sitt rom er tidligere vist her.

Det ble collage denne gangen også. Jeg får heller risikere å bli disket :-0