tirsdag 28. desember 2010

Julemix Deluxe

Vi har fine dager. Forventningene har lagt seg. Roen har senket seg. Vi har vært på juleferie i landlige omgivelser og i nydelig vintervær. Nissen kom på låvebesøk i år også, kan du skimte han mellom tre spente fettere kanskje!?

Nydelig utsikt fra kjøkkenvinduet til Mimmi. Kan ikke måle seg med noe annet(sånn helt objektivt selvfølgelig ;-)
Juletreet vårt kom opp i grevens tid. Var stusselig og gjennomfrossen da vi fikk det i hus, men blomstret opp etterhvert. 20 kuldegrader var i kaldeste laget for denne familien på jakt etter årets tre. Brr!
Litt av juletrepynten vår. Laget av gamle bilder i familiens eie, printet ut på papp og hengt opp med hyssing. Disse er vi så glade i og er en selvfølge på treet hvert år. Den kjekke unge mannen på bildet er foresten svigerfar sin pappa. Vesla teiper mye for tiden, hva som helst så ofte som mulig. Her er hun foresten i gang med å teipe mormor som er på julebesøk hos oss!

Jeg har blitt ett år eldre i jula og det er rimelig lenge siden jenta på dette bildet gikk i matroskjole og røde lakksko. Kanskje like greit!

Ungene tegnet fine kort til mamman sin. Fireåringen til venstre og Vesla på to til høyre. Hun har gjort et kvantesprang de siste månedene og tegner hodefotinger til stor jubel fra mamsen. Jeg synes alle sammen har så ulik karakter og personlighet. Moro!

Storebror perlet stjerner og hjerter til hele familien. Det ble mange pakker under treet. Vi stakk hull i dem med nål og trakk en strikk med treperler på. Denne som er vist på bildet fikk pappaen i huset til jul.

Håper dere har fine dager alle sammen!

lørdag 25. desember 2010

Juleferie 
Riktig god jul ønskes dere som titter innom meg! Vi har så absolutt tatt juleferie her i heimen. Herlig. Mange kuldegrader herjer ute, så det blir bare småturer ut for å få litt frisk luft. Her er noen bilder fra landskapet vi har rundt oss akkurat nå, fint ikke sant! Kos dere videre, det skal vi også.


lørdag 18. desember 2010

Juleditt og juledatt


Juleforberedelser. Det er supertravle dager. Nå er det like før. Det skal bli så godt når jula endelig ringes inn og vi kan senke skuldrene. Tenke litt på alt vi rakk å få til(og litt på det vi ikke rakk i år heller). Vi gleder oss til å ha noen rolige dager sammen med nær familie. Spise pinnekjøtt, leke og kose oss. Sukk. Jaja(neinei!), ikke rom for dette helt enda, må bare jule litt mer først. Vi har da fått gjort noe selv om det er litt igjen. Julekortene er i allefall ferdig sydd(!). Bambi og jeg sørget for det. Utrolig moro å sy i papir foresten, det må jeg huske til etter jul også. Kan anbefales for andre papirgale.

 Vi har pyntet litt. Pakket gaver og stemplet til og fra kort. Rene postkontoret!


Discokule må man ha i taket. Gir bra stemning. Selv etter våkennetter med små barn som har vondt i magen.

Andre runde med svibler er kommet i hus. For en god lukt de sprer! Tre lys på adventsstaken er allerede blitt tennt, fjerde i morgen. Vi er klare.

Store stjerna i vinduet gir flott lys og kommer garantert til å bli savnet når den må ned igjen. Inntil det koser vi oss med den og ser frem til å skalle hodet i den noen ganger til.

Det var små juleglimt fra meg, nå må jeg tilbake til flere julegaver som skal pakkes inn. Fortsatt fin kveld til dere som titter innom meg. Foresten, tusen takk for nydelige kommentarer i det siste. Dere inspirerer!

torsdag 16. desember 2010

Hjerterom


Dette er Vesla sitt hjørne på barnerommet hun deler med storebror. Jeg lovte å vise mere hjertestoff og her kommer det. Stoff (fra Stoff&Stil) stiftet på lerretsrammer. Enkelt og kjappt, og dekorativt synes jeg.


Noen flere detaljer fra det samme rommet. Dukkeseng fra IKEA er malt lilla. Bokstav i tre fra Panduro, likeså.I heimen er det baking, pakking av julegaver og årets julekort som skal skrives i dag. Neste innlegg må vel bli litt mer julete skulle jeg tro!Ha en fin dag der du er!

tirsdag 14. desember 2010

Glade puter

For en liten stund siden vant jeg et blogglotteri inne hos Wanja B, med den fine bloggen Summa Sumarum. Wanja er mamman til to nydelige små jenter og bloggen hennes er full av flotte bilder med hennes helt personlige stil og uttrykk. Gjett om jeg ble glad da jeg åpnet pakken som kom i posten. Jeg vant min favorittpute, tusen takk Wanja! Denne puta passer utrolig godt inn i huset mitt.

Dessuten passet den så fint sammen med disse to putene som jeg selv laget for et par uker siden. Det orange stoffet har fine hjerter, men det kommer ikke så godt frem på dette bildet. (Neste innlegg vil vise dette stoffet bedre)

Ha en glad tirsdag!

lørdag 11. desember 2010

Mimmi

Verdens beste Mimmi. Heldige er vi som har deg. Storebror laget trolldeigstjerner den uken han var hjemme fra barnehagen. De ble omhyggelig formet, brent i ovnen og malt. Hele ni stykker ble det. Så bandt vi dem i snorer og festet dem på en kvist. Julestjerneuro. Den ble til mens vi holdt på, helt uten plan. Artig. Ingen tvil om hvem som skulle få den i førjulspresang. Værsågod Mimmi!

torsdag 9. desember 2010

Gammelt skap med tapet
Den gule retrotapeten fra Retrovilla har fått pryde det gamle skjeve bokskapet mitt. Egentlig et fryktelig upraktisk skap, siden det er så skjevt. Men jeg må liksom ha det rundt meg likevel. Synes det fikk en liten renessanse nå, med den fine tapeten på. Så har jeg klippet ut flere svaler(mal laget fra et bilde jeg fant på nettet). Her sitter jeg og "lander dagen" når ungene er i seng. Skapet er fullt av lesestoff. Herlig.

Ønsker deg en finfin kveld.

onsdag 8. desember 2010

Oi!


Jeg har en vase som er perfekt til rognebær. Den er laget i keramikk og funnet på loppis for et par år siden. Litt sånn 70-talls kanskje. Synes den står fint som brobygger mellom alfabetbilde fra IKEA og teakkommoden fra Fretex. Kommoden som jeg går forbi mange ganger hver dag og ofte tenker, male eller ikke? I dag har jeg slettes ikke tenkt på kommoden, men på julegaver. Det har plutselig gått opp for meg at det er julaften om to uker. Oi!

I morgen skal jeg vise dere det gamle skapet mitt som jeg har tapetsert med retrotapet. Vi sees!

mandag 6. desember 2010

SnøkrystallerI gangen har vi et langt og smalt vindu ved siden av inngangsdøra. Perfekt til storebrors snøkrystaller i papir. Mamma tegner trekanter og former med blyant, som storebror klipper etter. En times kos sammen. Mens Pappa og lillesøster er på butikken. Gode pepperkaker og noe i koppen må til. Fint ble det også!

søndag 5. desember 2010

DotsVeggen på spiseplassen vår. Et vanskelig prosjekt skulle det vise seg. Jeg fikk for meg at vi måtte ha noe mer massivt på veggen her. Men hva!? Jeg har jo tidligere nevnt dette rommet som litt av en utfordring å møblere. Rommet som inneholder kjøkken, spisestue og stue. Tror det kunne blitt fint med en skikkelig markering av spisestuen. Male? Tapetsere? Blir glad for gode forslag her altså. En kjapp og midlertidig løsning ble dette linstoffet fra IKEA, stiftet på lerret. Enn så lenge gleder jeg meg over denne lille forandringen i heimen.

torsdag 2. desember 2010

Snikende advent


Travle dager. Men litt advent har likevel sneket seg inn i heimen. Her går fargene i lilla, med en liten dæsj orange og gult. Jeg har sydd noen nye trekk til putene i sofaen, endelig altså. En gigantisk julestjerne henger i gigantvinduet mitt og hvite svibler sprer god lukt i huset. Nå er det bare resten igjen! Ventetid er flott og ungenes iver er smittende. Har flere innlegg på gang. Vi sees snart igjen!