fredag 26. november 2010

Glade retrobokser

Har du som meg, en haug med tomme bokser liggende? De kan få nytt liv med litt hobbylim og stoffrester. Praktisk til alle mulige slags småting. Fin fredag!

onsdag 24. november 2010

Glimt fra helgen


Her er noen bilder fra helgen vår. Tusen takk for de fine kommentarene dere gir her inne hos meg, jeg er helt overveldet! Helgen som var ble brukt til å pleie oss selv litt. Lillebror er tilnærmet frisk igjen. Han har nå blitt 4 mnd gammel, en glad liten fyr. Som tiden flyr! Mamsen hoster og skraller fortsatt, men er også på bedringens vei. Og så har storebror vært hjemme sammen med oss denne uka. Vi må vel bare ta runden. Storebror perler julegaver for tiden, maaaange perlejulegaver! Vesla har laget seg  smykke og armbånd. Med litt god hjelp (mye artigere å tømme ut alle perlene for så å putte de tilbake i esken igjen!). Vi har laget hjemmelaget tyttebærsyltetøy (etter oppskrift fra mormor og oldemor). Og så laget vi Kasparas velkjente olivenboller. Har du ikke prøvd dem sier du? Da MÅ du gå inn her. De er helt nydelige! Juletiden sniker seg så smått innpå oss. Her i huset har vi tatt frem julerøkelsen som fyller huset med deilig stemning (hybelkaninene og rotet prøver jeg å overse:-). Til helgen skal det skrubbes og ryddes, neste uke venter vi spennende besøk fra hovedstaden. Mere om det siden.

God onsdag folkens!

søndag 21. november 2010

Kjærlighet og mums til folket


Kjärleksmums. 101 søte favoritter. 101 hyllest til livet. 101 gode grunner til å stå opp om morningen. 101 måter å si velkommen på. Eller å be om tilgivelse på. Skrevet og laget av Emma Hamberg og Anette Rosvall som mener sterkt at kjærlighet og mums er det viktigste i verden (utgitt på Bokforlaget Semic). Klart det. Akkurat dette kan jo en norrbagge forstå også, eller hur!? En nytelse av en bok. Bare måtte ha den. Bildene, fargene, oppskriftene, språket, papiret, layouten...det var forelskelse ved første øyekast.


Tallerkenhylla på kjøkkenet akkurat nå. I stadig forandring.


Lillebror og mamsen er hardt angrepet av en ny runde med forkjølelse. Så i dag blir det innekos og pleie av kropp og sjel. Fin søndag til deg som titter innom!


fredag 19. november 2010

Nytt til kjøkkenet


Brettet Plattan fra Designtorget ble med meg hjem fra Stockholm. Liker dette mønsteret så godt! Det er foresten designet av Barbro Tryberg og forestiller mønsteret ved Sergels Torg. Se bare på bildet mitt fra dette torget, to innlegg lenger ned her! Helt perfekt er brettet som underlag til varme kjeler, tekanner, lys osv. Den hvite koppen er slettes ikke den kjente og (ikke fullt så)kjære plastkoppen vi husker fra utallige barnebursdager eller juletrefester fra barndommen. Men en humoristisk kopi i porselen. (Den turkise tekannen er et gammelt bruktfunn og ikke lenger i bruk. Skrøpelig og vakker som den er har den blitt forvist til nipshylla på stua!)

Ønsker deg en finfin fredag!

tirsdag 16. november 2010

Gla´teppe

Et lite vatteppe i friske og glade farger er kommet i hus. Perfekt til ungenes lesehjørne. Flere småting er på gang på ungenes rom. Litt nytt skal opp på veggen. Tallerkenhylla bak stolen fant jeg foresten på et av høstens loppis, for 20 kroner. Billig moro. Stolen er også kjøpt på loppis (for et par år siden). Jeg fikk to for 50 kroner. De ble malt sorte og brukes både i stua og her på ungenes rom. Gjenbruk er gøy!

søndag 14. november 2010

Stockholm

Da var vi vel hjemme igjen. Stockholm akkurat nå er inspirerende og mangfoldig. Men også novembersurt og kaldt. Her er et bittelite bilderas fra turen. Jeg hadde med et lite kamera, men det ble ikke knipset like mye som vanlig. Rett og slett for mye vær. Jeg hadde nok med å holde i barnevogn og paraply egentlig. Se på dette eikebordet da, en drøm for kjøkkenet mitt. Likte også godt bokhyllene bak, skaper fin stemning synes jeg. Bildet er tatt fra en interiørbutikk på NK.

Bildene i sort/hvitt er mine, mens fargebildene er fra Gudrun Sjoeden´s vinterkatalog.

Også et interiørbilde tatt på NK. Disse bokstavhyllene er også en drøm.

Mystisk stemning, igjen fra katalogen til Gudrun Sjoeden. 

Lunsjen min. Denne innpakningen måtte jeg bare smile litt av. Og vise dere selfølgelig. Fra Espresso House. (I den minsten posen var det en saftig bagel med kylling...mmmm)

Bøker. Fikk tak i noen fine bøker som jeg har ønsket meg lenge. Og så dette serviset da. Fra Lagerhaus. Hos Kaspara har jeg sett fristende bilder av dette nydelige serviset. Og ønsket meg. Til alle dere andre som har gjort det samme, det har gått ut av sortimentet til denne fantastiske nipsbutikken(I know...helt grusomt!) Jeg fant 4 kopper i en bortgjemt REAhylle, gjett om de fikk ben å gå på! Heldige meg.

Denne boken likte jeg spesielt godt. Den har blitt blogget om før. Fargerik og glad er den. Og veldig inspirerende. Frem med heklenåla!

Tusen takk for alle de fine tipsene til turen. Samtlige ble notert. Vi rakk ikke alt, men jeg vet at det ikke blir så lenge til neste besøk i denne byen. Flere muligheter! Ha en fin uke.

søndag 7. november 2010

Stort og smått

Shinedesign i KK. Hadde nesten glemt det jeg, men plutselig møter jeg meg selv på glanset papir. Bare noen få linjer, men moro lell.

Så har jeg vunnet et blogglotteri hos den fine bloggen Svenngården. Hurra!! Premien var en søt og nostalgisk boks, sjokoladehjertene inni var ren og skjær bonus...tusen takk! Bloggen blir drevet av ei flink jente som heter Amalie. Ta en tur innom henne hvis du ikke allerede har vært der, denne bloggen inspirerer!

Til slutt en sniktitt på et pågående lite prosjekt i gangen. Til glede for store og små kreatører kan jeg si. Skal fotograferes i bedre lys en annen dag, promise.

En Stockholmstur står på trappene denne uka. Blir fint med litt storbyluft igjen. Jeg gleder meg mycket! Noen som har tips til fine butikker foresten? Blir glad for gode forslag. Fin uke til deg.

fredag 5. november 2010

Stua vår

Mitt bidrag til NIB´s utfordring for november. Stua vår er vanskelig å møblere. Den er en del av spisestue og kjøkken, som tre rom i ett stort. Men det aller viktigste for dette allrommet er nok ROM. Rom for lek og kos. Med tre små er det viktig. Vi har kontinuerlig minst en dukkevogn, balansesykkel, lekekjøkken, tegnesaker, bøker og en bilbane her. Mye action her altså. Bak sofaen vår er det et enormt vindu, fra gulv til tak. Gir fint og mye lys, men hvor spennende er lameller egentlig. Ikke veldig. Hva gjør man med et sånt enormt vindu egentlig? Tips mottas med takk! Mye å ta hensyn til for denne stakkars stua vår. Heldigvis har vi stue i kjelleren også, det er her vi har tv og forskermannens gigahøyttalere(han har to sett, så takk og pris for kjellerstua vår).


Dette er foresten mitt innlegg nr 100, hu og hei hvor det går unna!
Fin helg til deg som titter innom!

onsdag 3. november 2010

Høst

Senhøst kanskje. Vi er mest mulig ute for tiden. Når været tillater det. Storebror har fått lommelykt og drar oss ut i skumringen for å lyse. Gjerne hver ettermiddag. Små artige prosjekter er på gang i heimen, men som dere vet TTT!  Bildene er fra Ringve og fra nærområdet vårt. Nå skal vi ut å nyte finværet igjen. Kos deg i dag du også :-)