onsdag 30. juni 2010

Pjuskregn og kjedelige dager inne


Inne. Ute. Sommerblomst. Regn på ruta. Pjusk liten jente som savner storebror om dagene (i barnehagen). Ikke så spennende med mamsen lenger. Ikke like flink til å leke, ikke like morsom og underholdende. Ok, I rest my case. Storebror slår mamsen big time der. Ikke mye er morsomt heller, når det eneste man vil (og ikke kan) er å leke med alle barna...ute. Litt spennende ble det likevel da mamma dro frem et gammelt skoleatlas og begynte å brette rare papirbåter. Enda rarere ble det da hun hang alle båtene i en snor på veggen.


Jeg har fått Beautiful Blogger Award, fra fine Hyttehuset og flotte Frk. Fjong. Tuuusen takk, jeg er utrolig takknemlig og ydmyk for oppmerksomheten. Det er jo fantastisk hyggelig at det finnes noen der ute som liker bloggen min. Det gjør det selvfølgelig enda morsommere å skape nye innlegg. Så tusen takk jenter, dere inspirerer! Her er det uro i leiren i dag, plagsom hoste og snørr er dårlig kombinasjon med smokk og nattero. Ha en fortsatt fin onsdags kveld!

mandag 28. juni 2010

Innedag

I dag, en liten febersyk pike. Urolig natt. Vi leker, koser og trøster. Håper på rask bedring og ingen flere syke. Fin mandag til dere som er innom!

søndag 27. juni 2010

Gårsdagen og dagen i dag

Byr på en liten bildecollage fra gårsdagens lille utflukt. Den gikk over fjorden til vårt koselige småbruk. Som dere ser, det er fortsatt støvler som gjelder. Vi venter på sommeren med sol og varme temperaturer. Sol eller ikke, denne plassen byr på mange fine opplevelser for små og store, uansett vær.

For en god stund siden fikk jeg en utfordring fra fine Fargebarn. Den går ut på å fortelle om dagen i dag. Here we go!
Morgendagens nedtur At jeg våkner opp til mer regn. Utenfor mitt vindu Står kirsebærtreet vårt i full blomst, nydelig. På mitt fjernsyn går Litt tidlig for fjernsyn ennå, men om kveldene ser mannen mye fotball for tiden. Selv ser jeg lite/ingenting på tv om sommeren. Om litt vil jeg høre på P2 Jeg har på meg Tights og tunika. I dag skal jeg Leke med barna mine og bake boller med melis på. Men jeg vil heller Ikke noe jeg heller vil. I vinduskarmen min står det En rosa blomst og en flott vase fylt med smokkene til mine barn. I helgen skal jeg Tja, si det. I disse dager er det vanskelig å planlegge en uke frem i tid. Morgenens lykke Sol, friske og glade barn. Dette bilde har dere aldri sett før Et deilig minne fra en ferietur til solkysten i Spania vinteren 2009.
Sender denne utfordringen videre til de av dere som er innom og som måtte ha lyst til å ta den :-)

lørdag 26. juni 2010

Lommer som rommer

Fikk sydd noen praktiske lommer i går kveld. Siden vi har tatt et mindre soverom, er det behov for praktiske løsninger for oppbevaring. Denne kan nok bli kjekk å ha til allslags stæsj som hører med til en ny baby i huset (skjønner om dere begynner å bli lei all denne babydillingen altså :-) I dag har vi vært en tur over fjorden og snust inn litt deilig landluft. En liten bildecollage kommer i morgen. Tusen takk for de snille og kjempehyggelige kommentarene dere legger igjen, utrolig koselig altså!

fredag 25. juni 2010

Stjerner i sikte

De siste kveldene har jeg sett stjerner, ikke fotball altså. Gøy å leke litt med ulike farger og mønstre. Disse skal henge i en uro til glede for lillebror. Vi satser på at han er en fargeglad liten personlighet! Og så venter vi på sommeren da, som ikke har kommet enda. Det positive med dårlig vær er jo at jeg får gjort endel. Som å sy for eksempel. Har gjort ferdig et lite prosjekt til, men må ha dagslys for å ta bilde. Kommer snart med andre ord. Hei så lenge!

onsdag 23. juni 2010

RingFIN!

Må vise frem den nye ringen min. Kjøpt i dag. Klarte ikke gå fra den. Stor sjarm i en liten ring. Sitter fint på fingeren gjør den også. Den er laget av en designer som heter Elena Leth-Olsen og ringen er kjøpt inn på Pryd her i Trondheim. Tror den er laget av et lite dukkefat i porselen. Sweet.
Så må jeg igjen takke for flotte awards, denne gang har jeg fått Beautiful Blogger Award fra de flotte bloggene Vestablikk og Barbros lille verden. TUSEN TAKK, det er så utrolig koselig å bli satt pris på. Veldig hyggelig!

søndag 20. juni 2010

Dynetrekk og utfordring

Et nytt dynetrekk til lillebror ble til i går kveld. Det er så gøy å sy! Jeg er jo virkelig en novise på feltet, men gøy er det lell! Nå skal jeg gi meg med dynetrekk for en stund altså. Tror vi har det vi trenger.

Heldige meg for tiden! Jeg har fått awards (Beautiful Blogger Award) igjen, to stk til og med! Fra Kvirrevitt og fra Fjeldborg. To utrolig fine bloggere som jeg liker kjempegodt. Tusen takk til begge to! Siden jeg akkurat har vært gjennom litt fakta om meg selv, nøyer jeg meg med å takke ydmykt i denne omgang.
Så har jeg fått en morsom, men vanskelig utfordring fra Barbros lille verden. Utfordringen går ut på å nevne 6 positive ting ved meg selv. Må innrømme at å finne det motsatte er MYE enklere for meg. Men jeg tar utfordringen, så får dere heller bære over med meg ;-)
Jeg er ganske ivrig og lett å motivereBra på å gjennomføre og ferdigstilleKreativ • SnillBlidInteressert i mennesker og historier.
Slenger på bilder av litt personlig karakter også jeg, siden jeg er så godt i gang. Bilder av ting som betyr mye for meg.
Utfordringen sender jeg videre til dere på bloggrullen min som måtte ha lyst til å ta den. Sånn, da skal jeg gi meg. Ha en fortsatt fin kveld alle dere hyggelige mennesker som måtte titte innom meg!

fredag 18. juni 2010

Mere søm

Et dynetrekk har sett dagens lys. Det skal lillebror få. Litt tidlig å re sengen enda, så det er kun for bildenes skyld. Dette dynetrekket er i brunt og turkis, med litt eplepynt på. Har nok fått en dille, epledille! Det ble en liten epleuro også, den skal få dingle på vogna tenkte jeg. Nå satser vi på RO i heimen, resten av kvelden!

torsdag 17. juni 2010

Vinnerlykke og award

I dag fikk jeg en hyggelig overraskelse i posten. På selveste 17.mai ble jeg trukket ut som vinner av blogglotteriet inne hos Jeg er Jonathan. En finfin blogg som jeg er inne på titt og ofte. Premien var en flott mummikopp som jeg vet blir satt veldig pris på, både av de store og av de små her i huset. Tusen takk, Vigdis! Men det stopper ikke her. Denne damen ga meg også en veldig koselig award for noen dager siden, min første. Så veldig stolt er jeg! Tusen, tusen takk igjen. Med denne awarden følger det noen forpliktelser. Her kommer 7 opplysninger om meg som du sikkert ikke har særlig behov for ;-)
1) Jeg har hatt langt hår de siste 25 årene av mitt liv (kanskje snart på tide å gjøre noe med det!)
2) Jeg har bodd og studert 2 år i Aberdeen, Skottland.
3) Har dilla på mango for tiden (med vaniljekesam og honning on top!)
4) Elsker å reise og få nye inntrykk.
5) Digger mafia-filmer, favoritten er "Corleone( Il Capo dei Capi)"
6) Favorittkunstneren min er Robert Rauschenberg.
7) Er visst ikke fryktelig god på planlegging.

Gir herved awarden videre til disse 7 finfine bloggene:
1) kari-anne toth, 2) Vestablikk, 3) nummer ni, 4) FargeBarn, 5) RareRina, 6) in my house, 7) Noralill
Når man får prisen er det tre ting som må gjøres:
Man må linke til den personen man fikk prisen av.
Man må fortelle 7 ting om seg selv.
Man må gi den videre til 7 andre bloggere.

onsdag 16. juni 2010

Eplekjekke puter

I dag har jeg gjort ferdig et puteprosjekt fra helgen. Min minste har akkurat flyttet ut av sprinkelsenga. Litt uvant ennå, men veldig stas må vite! En kveld hørte vi et rabalder, da var hun rullet ut og lå hjelpeløst UNDER senga. Her må det gjøres noe, tenkte mamman. Derav mitt lilla puteprosjekt. Avlange puter ble kjøpt inn på IKEA og putetrekk sydd. Jeg er absolutt ingen erfaren syerske, men har lært et par triks av min mamma som er nettopp det. Det er hun som har gitt meg symaskin og truet meg med husmorskolen i tidligere år ;-) Putene ble sydd med bånd i sidene, slik at de kan knytes fast.

Rakk en tur innom Stoff&Stil i dag også. Grønne epler hoppet frem og ville bli med hjem. Det var ikke meg i mot. For et morsomt stoff, rimelig var det også! 2.5 meter ble til romdekorasjon på barnerommet. Her går fargene i turkis, grønt, hvitt og lilla. Men nå, tilbake til symaskina. Har fått blod på tann. Nå er det lillebrors dynetrekk som skal kreeres. Ble inspirert av denne lekne damen i dag og ser for meg litt sjablong/stempling også. Ha en fin kveld videre!

mandag 14. juni 2010

Kreative hormoner

I helgen fikk jeg endelig malt litt igjen. Det ble to stk lerret på 40x40 cm som skal henge sammen. En befrielse å endelig få gjort det! Jeg har en greie for å måtte kreere bilder når jeg går gravid. Og spesielt mot slutten av svangerskapet. Hmm. Når jeg først setter i gang, er det så gøy og jeg må lure på hvorfor jeg ikke gjør dette oftere. Kapasitet kanskje. Frykten for et hvitt, tomt lerret?! Kanskje. Disse to bildene består av akrylmaling, en serviett, blader fra en gammel kartbok, grafiske trykk jeg har laget tidligere og andre grafiske elementer snekret sammen på mac´en min + en betydelig dæsj med hormoner. Fikk gjort en del andre ting i helgen også, så heng med videre :-)

søndag 13. juni 2010

Leken leilighet

Byr på glimt fra et sprudlende hjem med farger i dag. Disse bildene blir jeg rett og slett glad av å se på. Hurra for farger og modige kombinasjoner! Dette er hjemmet til et ungt par bosatt i København. Leken og superflott leilighet. Jeg nærmer meg veldig en retrotapet nå, kjenner jeg.
Foto: Retrovilla DK, bildene mine er sakset ut fra KK INTERIØR 16/2010.

mandag 7. juni 2010

Stilleben


NIButfordringen for juni er å lage et stilleben. Jeg er ikke medlem enda, men hiver meg på den morsomme utfordringen likevel. Artig og utfordrende oppgave. Ble skikkelig revet med og lagde liksågodt to oppsett basert på ca de samme ingrediensene. Dette er altså sengekanten min. Søvn er som sagt tidligere, høyt verdsatt. Ingrediensene: Den lille gullvesken har  jeg arvet av mamma, bare pyntet litt med en hvit rose. Gullsko fra Vagabond. Tunika fra Cubus. Pute fra IKEA. Løvetann har jeg fått av sønnen min og står i en liten vase fra Kremmerhuset. Bilde og lampen er bruktfunn og selvpimpet. Krakken fra en tidligere kollega. Sengeteppe er fra KID. Notatbok fra Ordning & Reda. Jepp, det var vel det hele!

lørdag 5. juni 2010

Nyanser i grønt

I dag har vi ommøblert på soverommene. Vi forbereder oss litt på at lillebror snart kommer. Med to små fra før, må vi planlegge og legge tilrette litt. Nattesøvn settes utrolig høyt her i huset! Kan man få nok egentlig?
Viser frem noen detaljer i grønt. Fargen har inntatt huset i større grad den siste  tiden. Turkis har i flere år vært en klar favoritt, men nå har jeg inkludert  mange flere nyanser innenfor denne friske fargen. Liker spesielt godt stoffblomsten på putetrekket i bildet nederst.

torsdag 3. juni 2010

Hvitt, sort, natur og en dæsj retro

Med syke barn i huset, er det ikke rom for store kreative sprell. Derfor blir det et lite inspirasjonsinnlegg fra meg i dag. Dette hjemmet synes jeg er så fint! Her er det flere detaljer som står på ønskelisten min. Stolene har jeg drømt om i mange år (har skjønt at jeg ikke er alene om det her inne :-) Lysestaken med fire armer er fantastisk enkel og flott. Hvitt, sort, natur og en liten dæsj retro. Tror det er meg interiørmessig for tiden. Dvs, slik skulle jeg ønske jeg hadde det. Den rustikke sjarmen i dette hjemmet, kombinert med det rene hvite...superflott!
Disse bildene er hentet fra en hjemme hos reportasje som sto i KK 6/2010.

tirsdag 1. juni 2010

Sommer i luften

Hei juni! Sommeren er nær. Det var så fint lys i morges. Fredelig var det også. Sjelden vare. Måtte forevige det. Og nyte det! Liten jente med litt feber er hjemme i dag, så foreløpig nytes det fine været inne bak vindusrutene.
Til alle dere som legger igjen noen ord her inne hos meg, 1000 TAKK!! Det er så trivelig og oppmuntrende å lese de fine tilbakemeldingene deres. Korte eller lange kommentarer er ikke så viktig, men et lite spor fra akkurat deg...det varmer godt! Ønsker deg en kjempefin junidag videre :-)