torsdag 27. mai 2010

Vårblomst

I dag har vi hatt flott vårvær i trøndelag, etterlengtet. Inspirert av sola, var det en liten kjole som fikk seg en heklet vårblomst. Noen kjenner den kanskje igjen fra dette innlegget.

onsdag 26. mai 2010

Fasinasjon

Under studietiden min, besøkte jeg dette slottet mange ganger. Disse bildene ble tatt en sen ettermiddag, like før himmelens sluser åpnet seg for alvor. Det var åpent for alle besøkende, men så sent på dagen gikk jeg rundt i ruinene alene. Skrikende fugler kretset over området, på jakt etter fisk som var blitt skylt i land på stranden. Fasinerende, småskummelt og fantastisk spennende å fotografere.
Ønsker du å lese mer om dette stedet, gå inn på: http://www.bbc.co.uk/history/scottishhistory/darkages/trails_darkages_picts3.shtml

lørdag 22. mai 2010

Jungelbrøl

Dette er fra eldstemann sitt rom. Her bør man vokte seg for tigerens skarpe blikk og grusomme jungelbrøøøl. Ikke for feiginger altså. Vi har klippet og klistret litt i papir. Pyntet på en gammel cdhylle fra IKEA som fungerer fint som hylle til dyra. Endelig kom mine gamle kartbøker til nytte også...jeg har dilla på dem nemli. Kommer jeg over en gammel, fin bok med skikkelige trykte kart...ja, da må jeg bare ha den med meg.

fredag 21. mai 2010

Hageliv

Så lenge været tillater det, er vi ute om dagene. Endelig etter en lang og kald vinter! Uteplassen er beiset og litt grønt er kjøpt inn. På min ønskeliste står  en gammel, frodig hage med fine og praktiske uteplasser tilpasset oss. Litt for alle familiens medlemmer, små og store. Et spennende lekehus, sitteplasser under et gammelt tre og frisk lemonade i glass...ja takk! Denne butikken synes jeg frister med mye, både for hagen og for interiøret ellers. Ta en titt davel! God helg til deg :-)
Bilder: www.car-moebel.de

onsdag 19. mai 2010

Mine funn

Må stadig vekk innom bruktbutikkene i byen. Et must. Sånn er det bare. Det finnes mye fint innimellom alt det slitte og mindre fine. Hva som er fint? Avhenger av person og smak. For meg en personlig og umiddelbar reaksjon. Kanhende bare jeg som ser det fine i mine funn. Spennende. Du ville sikkert plukket ut noe annet. En eske, en koffert og et kort fikk bli med meg hjem her om dagen. Esken i gul finér  ble finfin etter en runde med papirmønsteret mitt. Forøvrig inspirert fra denne turen. Kortet er fra 1940, med en personlig hilsen på baksiden. Kofferten har tydeligvis vært en snartur i Gøteborg en gang i tiden. Nå har den strandet her hos meg.

lørdag 15. mai 2010

Rekreasjon

Viser noen bilder fra stedet vi har tilbrakt de siste dagene. Rekreasjon. Familieliv. God mat. Fine samtaler. Her liker vi oss godt! Vi har ladet batteriene og er snart klare for den store feiringen.

onsdag 12. mai 2010

To igjen

I dag er en bitteliten merkedag for oss. Det er to måneder igjen til vi kan vente oss lillebror til verden. Stas. Vi gleder oss veldig og håper de siste mnd går like fint som de foregående.

lørdag 8. mai 2010

Ny kommode

En tur til Fretex på torsdag resulterte i en ny kommode. Litt usikker på om jeg skal male den så foreløpig skal den få bo seg inn litt. Dette er et møbel fra en stilperiode jeg ikke trodde jeg skulle ta inn i mitt hus for noen år tilbake. Men smaken er i forandring hele tiden. Akkurat nå synes jeg den gjør seg i hjørnet sitt.

torsdag 6. mai 2010

Gammelt vennskap

Sommeren 2009. Bilferie med familien langs Helgelandskysten. Mye flott natur å hvile øynene på. Før jeg aner det, er vi på uanmeldt besøk i et hus hvor jeg en gang kjente noen som bodde. Nå står det tomt og fraflyttet. Et lite Takk for sist! Impulsivt. Rart. Spennende. Som å ta noen skritt tilbake, eller til siden kanskje.  Smugkikke, lukte, sanse og gjenkjenne. Små minner. Fjerne men likevel. Ukjent, på samme tid kjent. Rart.

onsdag 5. mai 2010

Lys og varme


To nye loppislamper er malt og har fått nye skjermer på. Samme prosedyre som sist egentlig. Kjøpte nye skjermer på IKEA og limte stoffet på. Enkelt og greit. På jakt etter den mye omtalte våren måtte jeg bare gå til innkjøp av disse søte boksene(HouseDoctor)her om dagen. Litt lys og vår inne iallefall, nå når været viser seg på sitt minst sjarmerende. Snart kommer´n...våren. Det er vi lovet!

mandag 3. mai 2010

Stort og smått


Nye og gamle prosjekter. 2 stk nye armbånd i grønne og turkise toner. Lune og gode å ha på. Teppe i lilla/rosatoner er heklet i bølger, av bomullsgarn. Laget i ventetiden før datteren min skulle ankomme verden. Det ble brukt mye som vognteppe da hun lå i dypvogn. Liker godt fargene. Det er fortsatt i bruk nesten hver dag, mykt og deilig. Nå er det ofte babydokka som ligger inntullet i det :-)

Teppet i turkise/grønntoner er et prosjekt jeg holder på med akkurat nå. Det er planlagt ferdig til en liten tass skal ankomme denne verden i juli en gang. Spennende.

lørdag 1. mai 2010

Sjarmerende strek

Jo visst kan Lotta sykle! Denne boka er for tiden veldig populær her hos oss. Veldig underholdende for både liten og stor. Historiene om Lotta, laget av Astrid Lindgren, er nok kjent og kjær for mange. Passelig rampete og passelig snilt. De sjarmerende og detaljerte illustrasjone er av Ilon Wikland. Samme streken som har illustrert Mio, min Mio og Karlson på taket blant annet. Dette er jo min barndom og jeg blir bittelitt nostalgisk. Gøy er det å komme over nye fine billedbøker for barn, men jammen er det litt moro å finne tilbake til de gamle også.

OM ILON WIKLAND: Ilon Wikland was born in 1930 in Estonia and came as a refugee to Sweden in 1944. In 1953, Ilon applied for a job as illustrator at Rabén & Sjögren. She was met by Astrid, who had just finished writing the book Mio, my Son and who could see immediately that Ilon was able to “draw fairytales”. Ilon did a test-drawing for the book and after that her collaboration with Astrid Lindgren continued. http://www.astridlindgren.se/mer-fakta/illustratorer/ilon-wikland.