torsdag 29. april 2010

Et levende hjem

Det er enkelte boligreportasjer som bare fester seg bedre enn andre i hukommelsen. Her er en av de som har festet seg i min. Og jeg stopper ofte opp ved disse bildene. Dette er huset til familien Thyboe, vist i KK Interiør. Jeg synes det er et prakfullt hjem med fin balanse mellom det rene, grafiske, det impulsive og frodige. Et hjem som for meg virkelig LEVER.
TEKST OG FOTO: LINNA PRESS

mandag 26. april 2010

Sommer på kvist og en liten sjarmisKvistene fra påske som jeg ikke klarer å rydde vekk har fått nytt selskap. Nå av litt pynt i en mere sommerlig karakter. Hjemmelaget såklart. Sommerfugler er printet ut, hullet og tredd på greinene. Blomster i mønstret papir har vi gjort det samme med. Artig å lage for både små og store. Fikk meg en ny kompis i går foresten. Verdens fineste hodefoting, laget helt spesielt til meg. Sjarm sier jeg bare!

lørdag 24. april 2010

Sukkertøy


For en stund siden ble jeg veldig inspirert av et bilde jeg så inne hos Kardemomme. Dette bilde satte i gang heklenåla mi. I sukkertøyfarger. Har fått en dille på disse blomstene. Vet ikke helt hva jeg skal bruke dem til enda, men ideéne er mange. De kan jo egentlig pynte opp hva som helst. Puter, klær, vesker, eller jeg kan sy dem sammen til en løper. Vi får se!

torsdag 22. april 2010

Solskinnspuff


Jeg var også på loppis forrige helg. Der snublet jeg over en loslitt gammel fyr, med utrolig søte ben. De ble enda finere etter en liten runde med malerkosten. Hele puffen fikk nytt trekk som ble sydd/stiftet på. Lokket fikk seg et retrostoff, innkjøpt på Stoff & Stil for en god stund siden. Og innsiden ble tapetsert med diverse papir jeg hadde liggende. Som å få sola inn i stua hver dag, synes jeg!

mandag 19. april 2010

Meg


Dette er meg. For en god stund siden. Glad liten jente og festkjolen hennes. Nå er det datteren min som løper over gulvet i prikkete finkjole og røde småsko.

lørdag 17. april 2010

WoodsI stuedelen vår har vi en vegg med tapeten Woods fra Cole & Son. Den hadde jeg siklet på i mange år før jeg fikk den på veggen. Kanskje derfor jeg setter så stor pris på den også. Ellers er jeg bitt av tallerkenhyllebasillen, jeg også. Så praktisk og dekorativt da gitt! Gjenbruk er det også. Nemlig!

fredag 16. april 2010

Lysende gjenbruk

Fant en utrolig flott messinglampe på Fretex med riktige former. Den ble spraylakkert hvit og ny skjerm ble laget ved hjelp av et gammelt dynetrekk fra loppis og litt lim. Stoffet er ganske slitt og velbrukt, men funka fint til dette formålet. Synes fargene er feiende fine!

Sommerminner med patina

Ute snør det i dag. Helt utrolig. Kan ikke annet enn å mimre tilbake til gode opplevelser fra sist sommer. Da vi kom over dette nydelige lille huset med gammel sjel. Å vandre rundt i de stille rommene med levd liv fra gamle tider, det var en stor opplevelse for meg. Jeg hadde heldigvis kameraet med meg, dette er et lite utdrag av bildene jeg tok. Enjoy!

torsdag 15. april 2010

GrafikkUtrolig morsomt å lære nye teknikker. Disse to er skisser jeg har laget i dag. Samme plate, men med ulike farger blir uttrykket forskjellig. Jeg har brukt vanlig papp med kvistlakk på. Ulike teksturer er preget inn i pappen. Så er malingen rullet på og plata kjørt gjennom pressa. Simsalabim!

Små hender og føtter

Avtrykk laget av eldstemann da han var ca 1.5 år gammel. Morsomt minne og ganske dekorativt også synes jeg. Små føtter setter dype spor.