lørdag 8. mai 2010

Ny kommode

En tur til Fretex på torsdag resulterte i en ny kommode. Litt usikker på om jeg skal male den så foreløpig skal den få bo seg inn litt. Dette er et møbel fra en stilperiode jeg ikke trodde jeg skulle ta inn i mitt hus for noen år tilbake. Men smaken er i forandring hele tiden. Akkurat nå synes jeg den gjør seg i hjørnet sitt.

11 kommentarer:

 1. Hei og god kveld!
  Kjenner meg godt igjen her! Jeg ble også forundret over meg selv da jeg slepte hjem en teak-kommode for noen år dien. Den står for tiden i kjelleren og ventet på et rom som skal pusses opp. Artig å se din kommode med tilbehør rundt! Stilig!
  Jeg har også samme kommode malt. Den var malt i petroleumsfarge da jeg handlet den på loppis og med noen sjablonger. Liker fargen så godt og den befinner seg i spisestua vår.
  Rart hvordan stil og smak endres med tiden... Hvor er vi om ti år tro?
  Ha en flott helg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Hei! For en fin blogg du har! Jeg synes ikke at du skal male kommoden, for den har et særpreg som fort forsvinner da, og den ser ut til å være i fin stand. Du kan selvsagt gjøre som du vil, men på samme måte som massiv syreluting på 80-tallet ble litt i meste laget for en del fine gamle møbler, så vil nok dette tiårets hang til å male alt gå over:) Da kan det være bra at noe har sin originale skjønnhet i behold.

  SvarSlett
 3. Utrolig fin sjenk, bilde og lampe. Er bildet fra Ikea? I like it :) Og det samme gjør jeg med bloggen din. Legger deg til så jeg finner veien tilbake jeg!

  :) IfraLahell

  SvarSlett
 4. Kjempestilig kommode! Va heldig og fant ein sjøl rett før helgå. Male eller ikke male? Det e det evinnelige spørsmålet..:-) Inntil videre synes eg de e fine som de e. GOd søndag!

  SvarSlett
 5. Ikke mal! Nydelig. Liker stilen m alt rundt.

  SvarSlett
 6. Å - fine kommoden! Eg syns du skal beholde den slik, eg! Kjempefin!

  SvarSlett
 7. Hej, jeg så lige din gamle kommode, som var kommet til ære og værdighed igen.

  Ja, det er sjovt med mode og ting og sager. Jeg er født i 1948 og har jo oplevet en masse omskiften i moden. I 70-erne og 80-erne var alting orange, brunt og olivengrønt. Og ikke nok med det, vi havde gudhjælpemig også mørke paneler på væggene og palisandermøbler. Jeg kan huske, at jeg blev så træt af at se på det. Så en dag i 1989 gav vi de mørke palisandermøbler væk, spartlede panelvæggene, satte væv op og malede hele molevitten hvidt. Der blev indkøbt hvide reoler og sat gardiner op i en superflot fuchsia farve og vores stue var som forvandlet. Det samme var jeg, for det var blevet så dejligt at være i stuen nu hvor alting var lyst og venligt. Så troede jeg, at jeg var definitivt færdig med disse 70-er og 80-er farver, men jeg har faktisk lige haft en periode, hvor jeg igen blev vild med olivengrøn. En endevæg har for nylig fået en tur med mørkebrun maling og for at det ikke skal være løgn, så har jeg lige købt knaldorange puder til vores sorte havemøbler. Og ja, det ser faktisk ret flot ud. På det seneste har jeg også set en del annoncer, hvor man betaler mange penge for teak- og palisandermøbler, altså sådan nogle, som vi gav væk dengang, øv! Ja, tiderne skifter :-)

  SvarSlett
 8. Hva betaler man for en slik kommode nå til dags?
  ikke mal. den er nydelig!!

  SvarSlett
 9. Hei Kristin! Tror jeg betalte 200 kroner for den på Fretex. Jeg er skikkelig ambivalent i forhold til å male eller å la den være som den er. Det er det eneste teak-møbelet vi har så det "står litt ut". Samtidig liker jeg den så godt slik også...hmm. Takk for kommentar :-)

  SvarSlett
 10. Masse flotte Bilder!
  spennende blogg :-) her kan man bli sittende en god stund!

  SvarSlett
 11. Er enig, ha den slik den er.
  den er virkelig flott og i god stand :)

  SvarSlett