fredag 16. april 2010

Lysende gjenbruk

Fant en utrolig flott messinglampe på Fretex med riktige former. Den ble spraylakkert hvit og ny skjerm ble laget ved hjelp av et gammelt dynetrekk fra loppis og litt lim. Stoffet er ganske slitt og velbrukt, men funka fint til dette formålet. Synes fargene er feiende fine!

5 kommentarer:

 1. Takk! Veldig gøy og enkelt å få til. Klem

  SvarSlett
 2. fantastisk lampe! Men jeg må spør om noe, hvordan gjør du det, (limer du rett utenpå den gamle skjermen? i så fall hvilken lim, og er det ikke noe brannfarlig å bruke sengetøy slik? ;) Jeg har masse retrostoffer selv og har veldig lysst til å lage noe slikt ;) !gjen fantastisk fin!!!

  SvarSlett
 3. Hejsa! Super fed lampe! Har selv lige købt en der skal piftes op, så glæder mig til at høre dit svar til Therese ;o)
  Har meldt mig som fast læser, glæder mig til at følge med fremover. :o)

  SvarSlett
 4. Hei Therese! Tusen takk for hyggelig kommentar. Så gøy at du likte lampen min :-) Lampeskjermen jeg brukte, er ny og kjøpt på IKEA. Jeg ville ha en enklere og mindre skjerm enn den som fulgte lampen. Siden jeg bare hadde skolelim liggende tilgjengelig, smurte jeg det (ganske rikelig, men jevnt) utenpå skjermen og strammet retrostoffet mitt rundt. Etterpå klippet jeg kantene rene, oppe og nede og lot det være ca 0.5 cm stoff til å brette rundt. Sikkert lurt med nok lim her. Syntes det var ganske enkelt å få til, men stoffet mitt var relativt tynt (det hjelper jo!). Et sterkt spraylim kan sikkert også brukes. Brannfarlig ble den jo ikke, i og med at jeg bare klistret mitt stoff utenpå den som var fra før. Men ikke dumt å tenke på!
  Masse lykke til :-)

  Hei Julia! Håper du fikk noen tips angående lampen. Takk for koselig kommentar!

  SvarSlett